Vianočný Wroclaw a Krakow

Destinácia: Poľsko
Kód zájazdu: 1206634
Cena od: N/A
Príplatky od: N/A
Poznávacie zájazdy
Advent

Výber termínu

Je nám ľúto, ale tento zájazd bol už vypredaný a neobsahuje žiadne termíny. Vyberte si prosím iný zájazd.

Popis zájazdu

2– dňový poznávací zájazd

Čaro adventných trhov – Wroclaw & Krakow
„Poľské Benátky a Kráľovské mesto“

PROGRAM
1. deň: 

Odchod z Prešova v skorých ranných hodinách. Príchod do WROCLAWA – mesta na rieke Ondra. Prehliadku začíname na Tumskom ostrove. Je to najväčšia časť mesta, kde sa dostanete iba cez Tumský most, ktorý je obľúbeným miestom zamilovaných dvojíc. Na Hlavnom námestí uvidíte radnicu, katedrálu sv. Jána Krstiteľa, Mostek Pokutnic a zahrať si môžete aj hru „Wyszukaj Krasnala“ – sú to vroclavskí trpaslíci, ktorí vás pozývajú do mnohých múzeí a atrakcií. Mesto je neodmysliteľne späté s vianočnými trhmi, ktoré ponúkajú široký výber darčekov a miestnych špecialít z tradičnej kuchyne ako syr, zapiekanki či varené víno. Ubytovanie. Individuálne voľno.

2. deň: 

Po raňajkách pokračovanie v ceste do KRAKOWA, poľského mesta na rieke Visla. Prehliadka zámockého komplexu Wawel, ktorý predstavuje kultúrny a národný symbol Poľska s možnosťou nahliadnuť do kráľovských apartmánov s unikátnou zbierkou. Presun do gotickej katedrály (korunovačné miesto kráľov) so známym zvonom Zygmund. Pokračovanie v prehliadke mesta: Rynek Glówny (najväčšie námestie v strednej Európe), tržnica Sukiennica (postavená v renesančnou štýle), Mariánsky kostol Nanebovzatia Najsv. Panny Márie (jeden z najcennejších gotických oltárov v Európe). V tomto čase už Krakow dýcha vianočnou atmosférou a je nádherne vyzdobený. Po prehliadke pamiatok individuálne voľno. Návšteva vianočných trhov na hlavnom námestí plných špecialít poľskej kuchyne - trdelníky, langoše, klobásy a iné grilované špeciality, varené víno, perníky s možnosťou nákupu darčekov - tradičnej ľudovej keramiky, umeleckých a remeselných prác a ukážky remesiel. Návrat do Prešova vo večerných hodinách.

Cena obsahuje:      

- doprava autobusom
 - služby sprievodcu CK
- 1x ubytovanie s raňajkami

Cena neobsahuje:  

- komplexné cestovné poistenie 2,50€ / osoba/ deň
 - vstupy do pamiatok a múzeí

CK si v prípade nutnosti vyhradzuje právo zmeny trasy a poradia programu pri zachovaní obsahu zájazdu, prípadne presun iným dopravným prostriedkom počas prehliadky miest. Pre realizáciu zájazdu pri zachovaní ceny zájazdu je nevyhnutných najmenej 28 účastníkov.

Generované systémom ProfiTour