Perly Indonézie

Destinácia: Indonézia
Kód zájazdu: 1309744
Cena od: 3 059 €
Príplatky od: 369 €
Poznávacie zájazdy
Exotika
Pobytovo-poznávacie
Safari

Výber termínu

02.07.2024 17 dní Last Minute 3 059 € +369 € odlet: Praha letecká

Popis zájazdu


Program
1: ODLET Z PRAHY (VIEDNE)

2: PRÍLET DO JAKARTY
Raňajky. Prílet do Jakarty. Ubytovanie. Voľno, nocľah.

3: JAKARTA - YOGYAKARTA
Raňajky. Okruh Jakartou. Transfer na letisko a odlet do Yogyakarta na ostrove Jáva. Ubytovanie, voľno, nocľah.

4: YOGYAKARTA – PRAMBANAN
Raňajky. Prehliadka mesta: návšteva sultánovho paláca Kraton, ruín vodného paláca Taman Sari a prechádzka po starom meste. Po obede návšteva hinduistickej svätyne Prambanan. Návrat do hotela. Večer možnosť fakultatívne navštíviť tanečné predstavenie Rámájana s večerou v Pura Wisata. Nocľah.

5: BOROBODUR – DIENG PLATEAU
Po raňajkách prehliadka chrámu Borobudur, najväčšej budhistickej svätyne na svete. Po obede sa pokračuje na náhornú planinu Dieng, ktorá patrí medzi vulkanicky najaktívnejšie oblasti Indonézie. Návrat do Yogyakarta. Nocľah.

6: KERTOSONO – MALANG
Po raňajkách odjazd vlakom do Kertosono, potom prestup na autobus do Malang. Rozmanitá krajina so sopečnými úpätiami a produktívnymi plantážami ryže. Ubytovanie a nocľah.

7: MALANG – BROMO
Raňajky. Prehliadka horského mesta Malang. Prechádzka po úžasnom bulvári Jalan Ijen s ukážkami koloniálnej architektúry. Návšteva vtáčieho a kvetinového trhu. Po obede vyrazíte k sopke Bromo, cestou zastávka na Taman safari. Nocľah.

8: BROMO – IJEN PLATEAU
Skoro ráno odchod džípom na vyhliadku Penanjakan (2.770 m) k východu slnka nad sopkou Bromo, najfotografovanejšiu prírodnú scenériu Indonézie. Cesta pokračuje jazdou na poníkoch k hrdlu kráteru. Návrat do hotela. Po raňajkách odchod do oblasti vulkánov Ijen na východe Jávy. Ubytovanie, nocľah.

9: IJEN PLATEAU – KETAPANG – BAL
Skoro ráno odchod džípom okolo kávovníkových a klinčekových stromov do dediny Licin, ktorá už leží v jednom z posledných dažďových pralesov Jávy. Odtiaľ sa vydáte chodníčkami vychodenými nosičmi síry na asi 90 minútovú túru na vrchol sopky Ijen. Na konci cesty sa otvára výnimočný pohľad na kráterové jazero a na sírové steny kráteru. Odjazd do Ketapang na východnom pobreží Jávy a jazda trajektom na ostrov Bali. Nasleduje cesta po pobreží juhozápadného Bali. Večer príjazd do hotela. Nocľah.

10: BALI – POBYT PRI MORI

11: CELUK – KLUNGKUNG – BESAKIH – TIRTA GANGGA – CANDIDASA
Raňajky. Po predstavení legendárneho tanca démonov Barong sa vydáte do mestečka Celuk, ktoré je preslávené svojimi šperkárskými dielničkami spracovávajúcimi striebro a zlato. Tropickou prírodou prídete do mesta Klungkung, kde navštívite súdny palác Kertha Gosa. Po obede pôjdete k najvýznamnejšiemu chrámu Bali Besakih, odkiaľ je fascinujúci výhľad na najvyšší vulkán ostrova Gunung Agung. Pozdĺž terasovitých ryžových polí a salakových plantáží pôjdete do vodného paláca Tirta Gangga s prírodnými bazénikmi. Nocľah v Candidasa.

12: TANGANAN - GOA LAWAH - UBUD - KINTAMANI – LOVINA
Raňajky. Návšteva dedinky Tanganan, kde žijú pôvodní obyvatelia Bali, ktorým sa hovorí Agabalijci. Cesta do netopierej jaskyne Goa Lawah. Prejazd do Ubudu, centra balijského umenia. Cesta horskými údoliami do dediny Kintamani, ktorá leží na okraji kráteru sopky Penulisan. Výhľad na činný vulkán Batur. Obed. Prejazd na severné pobrežie do letoviska Lovina, možnosť odpočinku a kúpania sa na tunajších plážach s čiernym vulkanickým pieskom. Nocľah v Lovina.

13: BRATAN – TAMAN AJUN - TANAH LOT
Po raňajkách možnosť kúpania sa v sírnych prameňoch. Ďalej cesta pokračuje pozdĺž ryžových polí k vodnému chrámu kráterového jazera Bratan. Zastávka na typickom miestnom trhu. Po obede prehliadka kráľovského chrámu Pura Taman Ayun v dedinke Mengwi a prehliadka morského chrámu Tanah Lot, ktorý je postavený na skale vyčnievajúcej z mora. Pokračovanie pobytom v hoteli 4*. Možnosť zmeny hotela v inej časti Bali, alebo na ostrove Lombok, za príplatok.

14 - 15: POBYT PRI MORI

16: ODLET DO PRAHY (VIEDNE)
Voľné dopoludnie. Popoludní transfer na letisko a odlet.

17: PRÍLET DO PRAHY (VIEDNE)

Poznámka: tento zájazd si môžete predĺžiť o pobyt pri mori na ostrove Bali.
Poznámka: minimálny počet účastníkov zájazdu - 16 osôb.
Zmena programu vyhradená.

Možnosti predĺženia pobytu na Bali:
Vilarisi Hotel **+
KUTA, BALI

Mestský hotel s rodinnou atmosférou sa nachádza v najrušnejšom balijskom letovisku – Kuta Beach. Obchody a reštaurácie s nočným životom nájdete v okolí hotela. Spolu 34 izieb typu Superior, Deluxe a Family.

Vybavenie: reštaurácia s barom, zmenáreň, internet
Pláž: piesočná, 250 metrov od hotela, obľúbená surfistami
Zábava a šport: bazén, tradičné masáže, internet, vyhliadková terasa
Stravovanie: raňajky, možnosť stravovania Á la carte v hotelovej reštaurácii
Vybavenie izieb: klimatizácia, kúpeľňa s WC, chladnička s minibarom na vyžiadanie, TV, trezor, telefón, balkón
Rodinné izby pre 4 dospelé osoby na vyžiadanie za príplatok.

Cena s raňajkami:
Obdobie: cena za 3 noci / noc navyše / príplatok za jednolôžkovú izbu na noc
15.09. – 31.10. 2018 139,- / 29,- / 29,-
01.04. – 31.05. 2019 149,- / 39,- / 39,-
15.07. – 31.08. 2019 189,- / 49,- / 49,-
15.09. – 31.10. 2019 149,- / 39,- / 39,-

Ceny zájazdov sú kalkulované s cenami leteniek v optimálnej knihovacej triede. Príplatky za nadštandardné ubytovanie spracujeme na vyžiadanie. V prípade drahších leteniek bude táto cena zohľadnená v aktuálnej cenovej ponuke.
*cestovné poistenie ECP PLUS zahŕňa krytie liečebných nákladov vo všetkých krajinách (aj 3. stupeň varovania Ministerstva zahraničných vecí SR) aj v prípade ochorenia COVID-19, náklady na ubytovanie v prípade karantény do výšky 50,- EUR/noc, spätnou cestou vyvolané dodatočné cestovné náklady do výšky 1.000,- EUR a preplatenie storno poplatkov bez spoluúčasti.

Cena zahrňuje:
leteckú dopravu Praha – Jakarta – Yogyakarta a Denpasar - Praha s prestupom (možnosť odletu z Viedne na vyžiadanie, možný príplatok)
14 x ubytovanie s raňajkami v hoteloch kategórie 3*- 4*
9 x obed
program vrátane všetkých vstupov a transferov
služby miestneho česky hovoriaceho sprievodcu

Cena nezahrňuje:
letiskové taxy 369,- EUR
fakultatívne výlety nad rámec programu a prepitné
cestovné poistenie ECP PLUS (ponuku poistenia radi pošleme podľa aktuálnej ceny zájazdu)

Generované systémom ProfiTour