Mestá pod Pyrenejami

, Letecký poznávací zájazd, Mestá pod Pyrenejami,Toulouse , Letecký poznávací zájazd, Mestá pod Pyrenejami, vinice, Logrono , Letecký poznávací zájazd, Mestá pod Pyrenejami, Katedrála svätej Márie, Bayonne , Letecký poznávací zájazd, Mestá pod Pyrenejami, Narbonne , Letecký poznávací zájazd, Mestá pod Pyrenejami, Zaragoza , Letecký poznávací zájazd, Mestá pod Pyrenejami, Biarritz , Letecký poznávací zájazd,Mestá pod Pyrenejami, Biarritz , Letecký poznávací zájazd, Mestá pod Pyrenejami, Pamplona , Letecký poznávací zájazd, Mestá pod Pyrenejami, Bayonne , Letecký poznávací zájazd, Mestá pod Pyrenejami, Lurdy , Letecký poznávací zájazd, Mestá pod Pyrenejami, Lurdy socha , Letecký poznávací zájazd, Mestá pod Pyrenejami, Toulouse , Letecký poznávací zájazd, Mestá pod Pyrenejami, Carcassonne , Letecký poznávací zájazd, Mestá pod Pyrenejami, Narbonne , Letecký poznávací zájazd, Mestá pod Pyrenejami, mapa , Letecký poznávací zájazd, Mestá pod Pyrenejami
Destinácia: Viac destinácií
Kód zájazdu: 1314343
Cena od: 1 183,50 €
Príplatky od: 220 €
Poznávacie zájazdy

Výber termínu

17.08.2024 8 dní Last Minute 1 183,50 € +220 € odlet: Viedeň letecká
17.08.2024 8 dní Last Minute 1 183,50 € +220 € odlet: Budapešť letecká

Popis zájazdu

Rýchly popis:
Mestá pod Pyrenejami tvoria prírodnú hranicu medzi Španielskom a Francúzskom. Návšteva týchto miest na francúzskej aj španielskej strane je nevšedným zážitkom kombinácie kultúrneho bohatstva, krásnej prírody a príležitosti na relaxáciu a dobrodružstvo.

Ubytovanie: 7x v hoteli
Stravovanie: 2x polpenzia, 5x raňajky
 

Narbonne - Carcassonne - Toulouse - Lurdy - Bayonne - Biarritz - San Sebastian - Pamplona - Logrona - Zaragoza
 

Španielsko:

Doprava:
letecká

Program:
1. deň– prílet do Španielska, transfer do hotela, ubytovanie a večera. 
2. deň – po raňajkách presun do južnej časti Francúzska so zastávkou v meste Narbonne, prvej rímskej kolónii mimo Talianska. Via Domitia bola dôležitou rímskou obchodnou cestou, spájala Rím s provinciou Gallia Narbonensis a pokračovala na severozápad až do dnešného Narbonne. Kúsok od mesta sa nachádza opátstvo Marie de Fontfroide, ktoré je významným cisterciánskym kláštorom. Po prehliadke kláštora presun do starovekého mesta Carcassonne, jeho dominantou je rovnomenná stredoveká pevnosť. Ide o komplex hradieb, veží, brán a historických budov, ktorý zachováva svoj stredoveký charakter a pôsobí ako kulisy z rozprávky. Pevnosť je rozdelená na vnútorné a vonkajšie opevnené časti. Súčasťou pevnosti Carcassonne je hrad Chateau Comtal. Po prehliadke transfer do hotela, ubytovanie.
3. deň– po raňajkách prehliadka mesta Toulouse, nazývaného aj ružové mesto. Mnoho historických budov je postavených z ružového tehlového muriva, ktoré dodáva mestu charakteristický vzhľad. Nachádza sa tu ružová bazilika Svätého Saturnina – najväčšia románska bazilika v Európe, renesančný palác Hotel d´Assezat, či technická pamiatka UNESCO kanál Canal du Midi. Presun do mesta Lurdy, najznámejšieho pútnického miesta, svätyňa Panny Márie Lurdskej, lurdský hrad s nádhernými výhľadmi na vrcholky Pyrenejí a Jaskyňa mariánskeho zjavenia. Transfer do hotela a ubytovanie.
4. deň– po raňajkách presun do mesta Bayonne s Katedrálou Sv. Márie Bayonské. Mesto je známe aj výrobou čokolády – návšteva čokoládového ateliéru. Ďalšou zaujímavosťou je múzeum zamerané na výrobu šunky, známe ako "Musée du Jambon de Bayonne", s možnosťou ochutnávky. Presun do slávneho elegantného prímorského mesta Biarritz na pobreží Atlantického oceánu. Je populárne vďaka svojim krásnym plážam, surfovaniu a luxusným rezortom. V prípade dostatku času a priaznivého počasia možnosť kúpania. Transfer do hotela a ubytovanie.
5. deň– po raňajkách transfer do perly severného Španielska, kúpeľného secesného mesta San Sebastián, známeho ako Donostia. Je preslávené festivalmi a kultúrnymi podujatiami. Najznámejší je svetový filmový festival. Mesto leží v zátoke v tvare mušle a pláž La Concha je jednou z najkrajších pláží v Európe. Monte Urgull, kopček s pevnosťou na vrchole, poskytuje nádherný výhľad na mesto a Biskajský záliv. Pod pahorkom sa nachádza Peine del Viento (zo špan. "hrebeň vetra“), kovové súsošie, ktoré je symbolom mesta San Sebastián. V kláštore Museo de San Telmo je možné uvidieť obrazy baskického maliara Ignacia Zuolagy, ale aj maliara El Greca. Milovníkov podmorského sveta poteší rybársky prístav s akváriom, kde je vybudovaný tunel s možnosťou vidieť až 5 000 druhov rýb. Presun do mesta Pamplone, hlavného mesta kraja Navarra, kde sa koná svetoznámy "Pamplonský beh s býkmi" - jeden z najslávnejších španielskych festivalov. Mesto má zaujímavé námestia Plaza del Castillo a Plaza Consistorial, katedrálu Santa Mária, pevnosť La Ciudadela a mestské hradby. Presun do hotela, ubytovanie.
6. deň– po raňajkách presun do španielskeho mesta Logrono. Je hlavným mestom a správnym centrom autonómnej oblasti La Rioja. Mesto je metropolou vinohradníckeho kraja s bohatou históriou a kultúrou – ochutnávka vína v Bodega Museo Logroňo Ontaňón. Je jedným z dôležitých bodov na ceste do Santiaga de Compostela. Presun do mesta Zaragoza, metropoly kraja Aragón, nádherného historického mesta. Podľa časových možností časť prehliadky mesta a neskôr ubytovanie.
7. deň– po raňajkách prehliadka pamätihodností mesta Zaragoza. Bazilika Santa María del Pilar, katedrála La Seo, arabský opevnený palác Aljafería – ukážka maurskej architektúry, nádherné mudejarské kostoly – kombinácia románskych, gotických a renesančných stavebných prvkov a islamskej architektúry, známa tržnica La Lanuza. Popoludní transfer na pobrežie Costa Brava/Maresme, ubytovanie a večera.
8. deň– raňajky a podľa letového poriadku transfer na letisko, odlet.

V cene je zahrnuté:
7x ubytovanie v 3* hoteli, 2x polpenzia, 5x raňajky, letecká doprava Viedeň  – Barcelona – Viedeň alebo Budapešť - Barcelona - Budapešť (podľa výberu klienta), 1x podpalubná batožina 20 kg/os., transfer letisko - hotel - letisko, autokarová doprava počas okruhu, sprievodca CK, ochutnávka vína v Bodega Museo Logroňo, prehliadky/ochutnávky podľa programu bez vstupov.

V cene nie je zahrnuté:
Povinné príplatky: servisné poplatky 220 EUR/os., doprava v meste, pobytová taxa (platba na mieste cca od 4 EUR/os./noc)., transfer na letisko Viedeň a späť s nástupom v NR 35 EUR/os., TT 30 EUR/os. alebo BA 25 EUR/os. (organizovaný pri min. počte 10 os.), upozornenie: pri odlete z Budapešti sa zvoz na letisko neorganizuje. Odporúčaný doplatok: komplexné cestovné poistenie KOMFORT 3,90 EUR/os./deň alebo poistenie PLUS 5,- EUR/os./deň, orientačná cena vstupov 60 EUR/os. (platba na mieste). Ostatné doplatky: 1-lôžková izba 325 EUR/7 nocí. Batožinové limity: v prípade zmeny leteckej spoločnosti si CK vyhradzuje právo na ich zmenu.

Typ stravy:
raňajky

Dni:
8 DŇOVÝ POZNÁVACÍ ZÁJAZD

Pamiatky v programe pre leták:
Narbonne | Lourdy | Pamplona

Generované systémom ProfiTour